Állatorvos Budapesten? - budapesti állatorvos.hu

Felkészülés egy új kiskedvenc fogadására

 

A házi kedvencek iránt érzett felelősségnek már a kiválasztásnál, az első lépések megtételénél meg kell nyilvánulnia, függetlenül attól, hogy adjuk, kapjuk, vagy magunknak vásároljuk a kis jövevényt.

A Budapesti Állatorvos.hu csapata egyik legfontosabb feladatának tekinti a háziállatok tartásával kapcsolatos felelősségtudat erősítését.

A házi kedvencek iránt érzett felelősségnek már a kiválasztásnál, az első lépések megtételénél meg kell nyilvánulnia, függetlenül attól, hogy adjuk, kapjuk, vagy magunknak vásároljuk a kis jövevényt.

December például az ajándékozás hónapja, de számos kutya- és macskakölyök talál új gazdára névnapok és születésnapok alkalmával is. Néhány jótanács nagyban hozzásegít a megfelelő döntéshez, hogy a kezdeti örömöket ne árnyékolják a későbbiekben tapasztalatlanságból származó esetleges kellemetlenségek.

Ne vásároljunk 6 hetesnél fiatalabb, ellenőrizhetetlen helyről származó kölyköt. A piacokra, vásárokra idejekorán kihordott kisállatok számtalan fertőzés veszélyének vannak kitéve és előéletük is nyomonkövethetetlen. Egymástól, az ártatlan szándékú érdeklődők kezéről, ruhájáról, a földről és az új környezetből is elkaphatnak betegségeket, amelyek csak a néhány napos-hetes lappangási idő elteltével mutatnak tüneteket, általában már az új helyen.

Ha állatot akarunk venni, inkább keressünk fel tenyésztőket, esetleg interneten, vagy újsághirdetések alapján válasszunk olyan almokat, ahova személyesen házhoz mehetünk kiválasztani leendő kedvencünket, ezzel ellenőrizve a származási helyét (szülők, táplálási mód, alomtartásból következtethető egészségi állapot, stb.) és biztosítva a kapcsolattartás lehetőségét is a régi tulajdonossal.

Ha tehetjük, ne hozzunk el még oltatlan állatot!
Ha a kölyköknek igazoltan hozzájuk tartozó, állatorvosi pecséttel, dátummal ellátott oltási könyve van (születési idő, faj, fajta, szín stb.), bizonyosak lehetünk, hogy az almot állatorvos is látta, és féreghajtásban is részesültek, ami szintén a gondos háttérre utal és meggyőző alapot biztosít a későbbiekre.

Dr. Gazsi Nóra

vissza

Kapcsolat

Orvosunk hétköznap 8.00-20.00 óra között hívható.

Betegellátás telefonon előre egyeztetett időpontban, a főváros pesti kerületeiben.

PEST: Dr. Gazsi Nóra

+36-30-725-14-04

Tisztelt Gazdák! A szolgáltatás kapacitás hiányában csak korlátozottan érhető el. Első sorban azon kedves gazdák kedvenceinek ellátását tudom vállalni, akikhez már korábban is én jártam. Új betegek fogadására korlátozottak a lehetőségeim. Megértésüket köszönöm!

Emeltdíjas kiszállási időszak:

Hétköznap: 20.00-22.00
Hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: 10.00-20.00

Éjszakánként, és hétvégén a következő ügyeleti lehetőségek közül választhat:

Ügyeletek >>>