Kapcsolat

Dr. Gazsi Nóra

+36-30-725-14-04

Ellátási terület: Budapest pesti kereöletei

Tisztelt Gazdák!

A szolgáltatás kapacitás hiányában új páciensek számára csak korlátozottan érhető el. Első sorban azon kedves gazdák kedvenceinek ellátását tudom vállalni, akikhez már korábban is én jártam. Megértésüket köszönöm!

Emeltdíjas kiszállási időszak:

(Amennyiben a gazdi a telefonos egyeztetés alkalmával erre az időszakra kéri a kiszállást. SÜRGŐSSÉGI, AZONNALI HÉTVÉGI KISZÁLLÁS NINCS!)

Hétköznap: 20.00-22.00
Hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: 10.00-20.00

Éjszakánként, és hétvégén a következő ügyeleti lehetőségek közül választhat:

Ügyeletek >>>


Macskanátha

 

A fertőződés szempontjából különös veszélynek vannak kitéve a lefogyott, legyengült, esetleg oltatlan, kijáró állatok, akik a betegséget általában...

A fertőződés szempontjából különös veszélynek vannak kitéve a lefogyott, legyengült (ivarzás időszakában), esetleg más betegségben (pld. Leukózis) szenvedő, oltatlan, kijáró állatok, akik a betegséget általában már fertőzött fajtársaiktól kapják el, de néha előfordul lakásban tartott macskákban is.

A jellegzetes tünetek alapján (tüsszögés, köhögés, szemkönnyezés, szemgyulladás, az orr váladékozása, bágyadtság) általában a gazdiknak is hamar feltűnik a betegség jelenléte, ilyenkor minél hamarabb forduljunk állatorvoshoz!

Pár napos aktív, gyógyszeres kezelés hatására a kellemetlen tünetek gyorsan enyhülnek és a cica immunrendszerének további erősítésével a vírusos alapbetegség is gyógyítható.

A betegség kialakulásának megelőzése érdekében ajánlatos a cicákat vakcinázni! A kölyök macskákat 6-8 hetes korukban, 2 hét különbséggel érdemes kombinált vakcinával alapimmunizálni, majd évente egyszer emlékeztető oltásban részesíteni, ezzel elkerülhető a fertőződés lehetősége.

Dr. Gazsi Nóra

vissza