Kapcsolat

Dr. Gazsi Nóra

+36-30-725-14-04

Ellátási terület: Budapest pesti kereöletei

Tisztelt Gazdák!

A szolgáltatás kapacitás hiányában új páciensek számára csak korlátozottan érhető el. Első sorban azon kedves gazdák kedvenceinek ellátását tudom vállalni, akikhez már korábban is én jártam. Megértésüket köszönöm!

Emeltdíjas kiszállási időszak:

(Amennyiben a gazdi a telefonos egyeztetés alkalmával erre az időszakra kéri a kiszállást. SÜRGŐSSÉGI, AZONNALI HÉTVÉGI KISZÁLLÁS NINCS!)

Hétköznap: 20.00-22.00
Hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: 10.00-20.00

Éjszakánként, és hétvégén a következő ügyeleti lehetőségek közül választhat:

Ügyeletek >>>


Felkészülés egy új kiskedvenc fogadására

 

A házi kedvencek iránt érzett felelősségnek már a kiválasztásnál, az első lépések megtételénél meg kell nyilvánulnia, függetlenül attól, hogy adjuk, kapjuk, vagy magunknak vásároljuk a kis jövevényt.

A Budapesti Állatorvos.hu csapata egyik legfontosabb feladatának tekinti a háziállatok tartásával kapcsolatos felelősségtudat erősítését.

A házi kedvencek iránt érzett felelősségnek már a kiválasztásnál, az első lépések megtételénél meg kell nyilvánulnia, függetlenül attól, hogy adjuk, kapjuk, vagy magunknak vásároljuk a kis jövevényt.

December például az ajándékozás hónapja, de számos kutya- és macskakölyök talál új gazdára névnapok és születésnapok alkalmával is. Néhány jótanács nagyban hozzásegít a megfelelő döntéshez, hogy a kezdeti örömöket ne árnyékolják a későbbiekben tapasztalatlanságból származó esetleges kellemetlenségek.

Ne vásároljunk 6 hetesnél fiatalabb, ellenőrizhetetlen helyről származó kölyköt. A piacokra, vásárokra idejekorán kihordott kisállatok számtalan fertőzés veszélyének vannak kitéve és előéletük is nyomonkövethetetlen. Egymástól, az ártatlan szándékú érdeklődők kezéről, ruhájáról, a földről és az új környezetből is elkaphatnak betegségeket, amelyek csak a néhány napos-hetes lappangási idő elteltével mutatnak tüneteket, általában már az új helyen.

Ha állatot akarunk venni, inkább keressünk fel tenyésztőket, esetleg interneten, vagy újsághirdetések alapján válasszunk olyan almokat, ahova személyesen házhoz mehetünk kiválasztani leendő kedvencünket, ezzel ellenőrizve a származási helyét (szülők, táplálási mód, alomtartásból következtethető egészségi állapot, stb.) és biztosítva a kapcsolattartás lehetőségét is a régi tulajdonossal.

Ha tehetjük, ne hozzunk el még oltatlan állatot!
Ha a kölyköknek igazoltan hozzájuk tartozó, állatorvosi pecséttel, dátummal ellátott oltási könyve van (születési idő, faj, fajta, szín stb.), bizonyosak lehetünk, hogy az almot állatorvos is látta, és féreghajtásban is részesültek, ami szintén a gondos háttérre utal és meggyőző alapot biztosít a későbbiekre.

Dr. Gazsi Nóra

vissza